Няма опасност за хората и къщите при пожара в бургаското село Изворище

Пожари се разраснаха днес на няколко места в страната. Вече няколко часа не може да бъде овладян огънят, обхванал къща в тетевенското село Гложене. Според съседи пожарът е предизвикан от взрив на газова бутилка. От прокуратурата в Ловеч съобщиха, че е загинала жена. Изяснява се дали в къщата не е имало още хора. Подробности очаквайте в централната емисия.

от БНТ
18:20, 02.08.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

На обяд пламна тревиста местност близо до бургаското село Изворище. Заради силния вятър, огъня приближи вилната зона и обхвана няколко изоставени дървени бараки. Следобяд огънят се прехвърли и към вилната зона на бургаския квартал "Банево".

Няма опасност за хората и за къщите, съобщи нашият кореспондент Веселин Григоров. Пламъкът е доста силен. В момента полицията е блокирала пътя Банево - Изворище , който е напълно затворен. Полицаите отклоняват по обходни маршрути. Днес те задържаха и един човек, който не желаеше да напусне постройката с желание да защити имотни вещи. Връщат всички, които биха искали да отидат. Част от вилите,които са изгорели, са или необитаеми, или хората са в Бургас в момента. 7 пожарни и няколко водоноски се борят с пожарите. Надеждите е вятърът да обърне посоката си.

- Донка Ралева, притежател на имот: Искаме да отидем да си освободим кучето. Жал ни е за него.

- Милен Петров - пожарът възникна от този край - Имам вила с градина. Миналата година изгоря и тази е тръгнала натам.

Една пластмасова оранжерия е изгоряла освен пет постройки във вилната зона на Изворище. Надеждите са пожарът скоро да бъде потушен.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник: Македонци приветстваха съвместното честване
От нашия пратеник: Македонци приветстваха съвместното честване
„Търсят се работещи българи“
„Търсят се работещи българи“