НОВИНИ

Прахосмукачки за изрядни данъкоплатци в Търговище

600 000 лв. от неплатени такси за смет има да взема от некоректни данъкоплатци община Търговище. Това обявиха от местната администрация на старта на новата данъчна кампания. За да стимулират събираемостта от там организират томбола с 40 предметни награди, сред тях са прахосмукачки, микровълнови, хлебопекарни и други домакински уреди.

bnt avatar logo
от БНТ
07:42, 28.01.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

70–годишният Драгомир Радев беше първият данъкоплатец пред касите, за да погаси дължимите 60 лв. за данък сгради и такса смет. Той пусна и специалния талон за участие в жребия за награди.

Драгомир Радев: „Редовен съм. Аз съм стар гражданин, коректен и държа на града си!“

За наградите могат да участват тези, които внесат данъците си за недвижими имоти и автомобили, както и такса смет до 30 април. Ще ползват и 5% отстъпка.

Валентин Велчев, зам.-кмет на община Търговище: „По този начин ще допринесем за по-високата събираемост на данъците и то още в началото на годината, за да осигурим средства за функционирането на общината“.


;

Въпреки че в Търговище данъчните ставки не са променяни от 6 години, има редица неизрядни фирми и граждани. Някои от тях имат натрупани борчове за повече от 5 години и е пристъпено към принудително събиране чрез съдия-изпълнител.

Валентин Велчев, зам.-кмет на община Търговище: "Само за такса битови отпадъци има неплатени данъци за 600 000 лв., което е една доста голяма сума и тепърва ще полагаме големи усилия да съберем тези неплатени данъци“.

За първи път данъкоплатците от Търговище могат да проверят задълженията си по интернет на сайта на общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нено Димов: Кой стои зад гърба на Лозан Панов?
Нено Димов: Кой стои зад гърба на Лозан Панов?
Зачестиха случаите на родилни дефекти заради вируса Зика
Зачестиха случаите на родилни дефекти заради вируса Зика