Стартира конкурсът за нов главен архитект на София

От започва да тече 14-дневният срок, в който кандидатите за главен архитект на София могат да подават документи. Това обяви кметът Йорданка Фандъкова, която направи проверка на изпълнението на мерките за енергийна ефективност в 85 СОУ „Отец Паисий“ в квартал “Враждебна“, което е първото училище в района, което премахна нафтата и се отоплява с термопомпа.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
20:30, 27.01.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

До процедурата се стигна, след като през есента на миналата година досегашният главен архитект Петър Диков подаде оставката.

В конкурса за нов главен архитект са заложени изисквания за най-малко 10 години професионален опит, като поне 3 от тях трябва да са на административна или управленска позиция. Кандидатите трябва да представят визията си за устойчиво развитие на София като зелен град.

Новият главен архитект ще трябва да има и план за развитие на електронните услуги и дигиталния архив на структурата. Сред изискванията е и визия за "устойчива комуникация“ с браншовите и неправителствените организации и гражданите. Концепциите на всички кандидати ще бъдат публикувани на сайта на Столичната община, ще се проведе и публично представяне на техните концепции в Съюза на архитектите. Кандидатурите ще бъдат оценявани от експертна комисия.

Новият главен архитект на София ще бъде избран не по-рано от средата на месец март. През това време функциите му ще бъдат поети от временен заместник.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ДПС се събра в Кърджали, за да излъчи председател на общинския съвет
ДПС се събра в Кърджали, за да излъчи председател на общинския съвет
Наградите Еврика за млади  учени изобретатели и мениджъри
Наградите Еврика за млади учени изобретатели и мениджъри