НОВИНИ

Приеха бюджета на Варна

С 34 гласа ”За” и четири ”Против” общинският съвет на Варна прие бюджета на общината. 243,7 милиона лева ще харчи градът през 2016-а година. Това е с 15 милиона по-малко от рекордния миналогодишен бюджет, в който беше включено и голяма част от безвъмездното финансиране по най-големите европроекти, реализирани досега във Варна.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
19:29, 27.01.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Реалистичен и амбициозен, така кметът Иван Портних определи бюджета на града за 2016-а година.

”Той гарантира на първо място финансовата стабилност. Гарантира повече средства и за образование и за социални дейности и за здравеопазване”, обясни той.

Сред приоритетите на местната администрация е да не се увеличават местните данъци и такси. На същите нива ще останат данък сгради и такса смет, патентният налог, туристическият и данъкът за превозни средства.

”Единственият данък, който е претърпял малко корекция е данъкът при придобиване на имущество, но той касае изпълнението и реализацията на определени имотни сделки. Той не е предмет на тежест в ежедневието на хората", допълни кметът.
“Ние полагаме изключително сериозни грижи за да съберем всички просрочени задължения, за да можем да подсигурим достатъчно добре приходната част на бюджета. Аз споменах за някой резерви, коико има бюджетът, и това е първият резерв, който има", поясни заместник-кметът Пейчо Пейчов.

И тази година Община Варна ще продължи ударно работата по европейски проекти. Ще продължи и подмяната на настилките в града, но задължително в комплект с подземните комуникации. За ремонти на пътни артерии в бюджета са предвидени над 16 милиона лева, а за основни ремонти на улици – близо 8 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветанов: Нека ВСС да са винаги така единни при вземането на важни решения
Цветанов: Нека ВСС да са винаги така единни при вземането на важни решения
“Денят започва” интересно...
“Денят започва” интересно...