НОВИНИ

Кампания за събиране на местни данъци във Варна

Около 90 милиона са очакваните приходи в бюджета на община Варна от местни данъци и такси за тази година. До края на февруари жителите на града ще получат писма с информация за дължимите суми. Всеки обаче може да провери данъчните си задължения и в сайта на Общината и на Приходната агенция, както и на телефона за информация в общинската дирекция “Местни данъци”.

bnt avatar logo
от Надежда Сутрева
19:35, 27.01.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Хората, които платят данъчните си задълженията си до 30-ти април, ползват 5% отстъпка. От дирекция “Местни данъци” заявиха, че събраните налози за минала година са над очакваното. Има обаче и некоректни данъкоплатци.

"Има натрупани стари задължения за периода 2011-2015 г. - около 40 милиона лева, като за тях предприемаме доста сериозна кампания по събирането им", каза Николай Бонев – директор на дирекция “Местни данъци” в Община Варна.

Неизрядните платци получават акт за дължимия данък. Ако и тогава не внесат сумата плюс натрупаната лихва, срещу тях се образува изпълнително дело.

"Към този момент са въведени над 1000 изпълнителни дела срещу неизрядни длъжници, предстои завеждането на още", поясни Николай Бонев.

От седмица пунктовете за извършване на годишни технически прегледи са свързани със системата на Община Варна. Жителите на града, които не са платили годишния данък за автомобилите си, няма да може да се явят и на технически преглед.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Гръцки фермери блокираха за шест часа Кулата-Промахон
​Гръцки фермери блокираха за шест часа Кулата-Промахон
Цветанов: Нека ВСС да са винаги така единни при вземането на важни решения
Цветанов: Нека ВСС да са винаги така единни при вземането на важни решения