Пред МС организираха протест "Не ни пързаляйте за Пирин"

Докато правителството заседава, пред Министерския съвет се състоя протест под надслов "Не ни пързаляйте за Пирин". Той се организира от Коалиция "За да остане природа в България".

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
07:18, 27.12.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Природозащитниците смятат, че с последните промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух, законодателите са дали възможност на концесионера на ски зоната в Банско да разполага свободно с водния ресурс в планината. Според тях гласуваните текстове позволяват в националните паркове да се изменят коритата на реките, за да се осигури достатъчно вода за производството на изкуствен сняг. Еколозите предупреждават, че ще сезират Европейската комисия по казуса.

Владимир Иванов: Пирин стана национален проблем, стана национална кауза, нормално е всичко тук да бъде чисто и да се знае наистина кой е собственик. Марк Жирардели не е собственик на концесията.
Марта Златева: Със сигурност в една зона, която е защитена, това да строим - води до проблеми с екологията и с нещата, които съществуват в планината. Така че планината би трябвало да бъде запазена такава, каквато е - чиста, с възможност децата ни да ходят там, да я опознават и да живеем в нея.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БЛС и НЗОК подписват Анекса към Националния рамков договор
БЛС и НЗОК подписват Анекса към Националния рамков договор
​Последно редовно заседание на Министерския съвет за тази година
​Последно редовно заседание на Министерския съвет за тази година