НОВИНИ

Предсватбена треска във Великобритания

Малко повече от два месеца до светското събитие на годината - кралската сватба на принц Хари и Меган Маркъл. Тази седмица актрисата прие англиканската вяра, каквато изповядва годеникът ѝ. Британците трескаво очакват деня, в който двамата ще застанат пред олтара. Специално за събитието са изработени различни сувенири, а в британската хазна очакват рекордни приходи. За кратко Меган Маркъл успя да надмине дори Кейт Мидълтън по популярност и намери своето място в сърцата на хората.

bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 11.03.2018
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Истинска истерия по Хари и Меган! В месеците след като обявиха годежа си, младият принц и американската актриса постоянно са под светлините на прожекторите. Според проучване, бъдещата съпруга на принц Хари е в пъти по-харесвана от утвърдената британска икона Кейт Мидълтън. Причината - Меган Маркъл е определяна като изключително земна, тя е феминистка и не на последно място - тя е популярна не само, защото ще се омъжи за принц, а има своя кариера на актриса.

Сравненията между двете двойки не създават напрежение между тях. Точно обратното - вече си спечелиха прозвището „великолепната четворка“.

;

Предстоящата сватба е нещо повече от щастливо събитие за двама влюбени. Тя дава и силен тласък на икономиката на Острова.

Ричард Хейт, мениджър: Изчислява се, че приходите за британската икономика ще бъдат малко над един милиард паунда. Мислехме, че ще са около 500 милиона, но съдейки по вълнението на обществото е ясно, че сумата ще е в пъти по-голяма. Около 300 млн. ще дойдат от туристите, дошли за събитието. Всеки бизнес търси начин да използва кралската сватба и да спечели от нея.
;

Тази фабрика за керамика е на пазара вече 70 години и не пропуска да отбележи събитията, свързани с Кралицата и нейното семейство, този път с красива серия чаши.

Памела Харпър, собтвеник на фабрика за керамични изделия: Всички се вълнуват, когато има радостно събитие, като раждане на бебе или пък сватба. Британците обичат такива неща, чужденците също се вълнуват и е хубаво, когато могат да си тръгват със сувенир, който да им напомня, че са били свидетели на този момент.

Принц Хари и Мегън Маркъл ще се оженят на 19 май в църквата Сейнт Джордж в двореца Уиндзор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инвестират 10 милиона лева за укрепване на свлачище в Червен бряг
Инвестират 10 милиона лева за укрепване на свлачище в Червен бряг
Сеч по поречието на река Яденица създава опасност от наводнение
Сеч по поречието на река Яденица създава опасност от наводнение