НОВИНИ

Прощаваме се с актьора Николай Николаев - Бате Николай

Днес се прощаваме с актьора Николай Николаев, когото всички с много обич наричат Бате Николай. Той ни напусна на 77 години. В този час е поклонението пред любимия актьор в Народния театър.

Цанка Николова
от Цанка Николова Ева Кикерезова
12:20, 11.03.2018
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Бате Николай беше от хората, които лекуват душата. И даряват усмивки. Няколко поколения израснаха с него и емблематичното предаване на БНТ „Сладкарница Захарно петле“, което водеше заедно с Мариана Аламанчева.

;
Петя Тетевенска, журналист от БНТ: Той беше мой учител във ВИТИЗ и както можете са си представите, мога да кажа само хубави неща за него. Беше ужасно добър човек, който страшно много ни обичаше и се грижеше за нас.
;
Владислав Карамфилов - Влади Въргала: Най-много ще го запомня с „Кънчо!“, със светлина, с доброто, със смиреност и с примера.
;
Светла Милчева, БНР: Човек на любовта. Той даваше толкова много любов. Беше най-големият оптимист, когото познавах.
;

Каквото и да правеше Бате Николай го правеше с усмивка и енергия. Освен с много роли в киното и театъра, той се изявяваше и в цирка - като клоун и илюзионист. Поклон пред една от най-чаровните усмивки на българското изкуство!


На място беше и репортерът на „Денят започва с Георги Любенов“ Ева Кикерeзова. Пред нея големият български художник и син на Бате Николай Стефан сподели спомените за баща си.

;
Стефан Николаев, син на Бате Николай: Много е особено когато хората, които са около него имат същите спомени и същата любов към Николай, каквито имам и аз.
;

В последните години малките деца го познават като професор Коко в „Клиниката по смехотерапия" в детското отделение на „Пирогов“.

Астор: Освен че помагаше на децата, на хората, които имат нужда, много направи и за изкуството.
Даниела Савова, актриса: Невероятен човек, голям артист, човек с главно "Ч".
Славчо Пеев, актьор: Много го обичаха хора, защото наистина целия се раздаваше за това хората да бъдат щастливи и да се усмихват.
акад. Александър Балкански: В цирка той беше съвършен приятел. Днес има нужда от такива хора между нас.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сеч по поречието на река Яденица създава опасност от наводнение
Сеч по поречието на река Яденица създава опасност от наводнение
Вим Вендерс представя филма си „Катедрали на кулата“ в София
Вим Вендерс представя филма си „Катедрали на кулата“ в София