НОВИНИ

Преговори за Сирия в Мюнхен

Боевете в сирийския град Алепо принудиха нови 50 хиляди души да потеглят към границата с Турция. Броят им може да достигне до 1 милион. Надеждите за мир в Сирия са насочени към Мюнхен, където се водят разговори за примирие. Русия е направила конкретно предложение на Съединените щати. Според западни медии, Москва е предложила датата 1 март за спиране на огъня.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:34, 11.02.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Русия е предложила на Съединените щати схема за спирането на огъня в Сирия. Планът обаче не предвижда оттеглянето на президента Башар Асад за каквото настоява Западът. Представител на американския Държавен департамент заяви , че Вашингтон предпочита незабавно спиране на огъня, а не изчакване до първи март.В Мюнхен, руският външен министър Сергей Лавров разговаря с американският си колега Джон Кери преди заседанието на групата за подкрепа на Сирия, която включва 17 страни и три организцаии.Кремъл изчаква отговора на Вашингтон преди да представи инициативата си пред групата.Според сирийски министър, руски посредници помагат на правителството в Дамаск да сключат сделка с бунтовниците

По-рано руският постоянен представител в ООН Виталий Чуркин заяви , че Москва не може да прекрати операцията в Сирия докато има бомбардировки на коалиционните сили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени за първи път уловиха гравитационни вълни
Учени за първи път "уловиха" гравитационни вълни
Ердоган призна, че може да пусне бежанците към Европа
Ердоган призна, че може да пусне бежанците към Европа