НОВИНИ

Николина Ангелкова: Сривът в туристическия бранш е преодолян

Световни туроператори са обявили между 45-50% ръст на туристи с дестинация България. Това означава, че срива е преодолян и трябва да се работи за стабилизиране на родния туристически продукт като конкурентен, каза министър Николина Ангелкова при откриването на най- голямото международно туристическо изложение Ваканция и СПА 2016.

Цветелина Атанасова
от Цветелина Атанасова
17:31, 11.02.2016
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Силен летен сезон очакват от туристическия бранш. България възвръща позицията си на предпочитана от Русия пазар, очаква се ръст от близо 30%.

Страната ни е избрана от туристи от Полша, Великобритания, Румъния, Германия, Израел. За пръв път от повече от 6 години се очаква завръщане на френските туристи по българското Черноморие. Основание за тази прогноза са данните от водещи туроператори, както и вече заявените полети.

Николина Ангелкова - министър на туризма: ТУИ, както съобщих, обяви 40% ръст на записванията за България и водеща дестинация, Томас Кук обяви 50% ръст за България и България е в топ-водещите дестинации. И това не е случайно. Ние сме започнали работа с водещите туроператори и рекламираме през тях още през юни миналата година.

Ангелкова изрази надежда, че българските хотелиери ще предложат конкурентен продукт с добро съотношение качество-цена. Целта е всеки турист да остане доволен от почивката си у нас. В тази посока e и новата концепция за управление на плажовете, която трябва да намали, цените за чадъри и шезлонги, и дори да премахне заплащането им

Николина Ангелкова - министър на туризма: Ние сме стартирали разговори, както нашето министерство, така и министерството на регионалното развитие и благоусторйството в абсолютен синхрон това да има плажове свързани с така наречените защитени плажове, или плажове за природосъобразен туризъм каквито са Корал, Иракли и Карадере.

Ангелкова увери, че до окончателното приемане на поправките в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие ще бъде регулирано и къмпингуването като туристическа дейност. Българинът традиционно се ориентира към търсене на пакети отговарящи на съотношение качество - цена.

Георги Рачев - член на БАТА: Няколко милиона българи, които ежегодно пътуват зад граница при всички положения ще предпочитат близките дестинации.Това са балканските старни.

Все повече българи отиват на море в Албания и Черна гора, твърдят туроператорите. В собствената си страна нашенецът предпочита спа или приключенска почивка, етно и исторически дестинация, като престоят варира от 2 до 4 дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Представящ се за Исус помете 12 коли и се опита да нахлуе в БНТ /КАДРИ/
Представящ се за Исус помете 12 коли и се опита да нахлуе в БНТ /КАДРИ/
Новините в 100 секунди на 11 февруари
Новините в 100 секунди на 11 февруари