НОВИНИ

Д.Танева: Българският пчелен мед е сред най-търсените в Европа

Председателят на Народното събрание и министърът на земеделието и храните Десислава Танева откриха 14-то международно изложение „Пчеларство – Плевен 2016”. В традиционния годишен форум участват над 150 фирми и пчеларски организации от 17 страни от Европа и Азия. Освен многообразието от мед и продукти участниците показаха най-съвременно пчеларско оборудване, храни за пчели и ветеринарни препарати.

bnt avatar logo
от Никодим Даневски
15:27, 11.02.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Десислава Танева, министър на земеделието и храните:
„Количеството произведен мед, всичко което говоря са по данни на официалната агростатистика, бележи ръст – 11400 тона близо, като отрасъла е експортно ориентиран и е в голямата си част този продукт е изнесен. И нещо друго, което искам в това отношение да подчертая, че основните и най-добрите експортни пазари на практика са в страни, чиито потребители имат най-високи изисквания към потребителските си навици, към храните. Една Германия е пазара, който съгласно статистиката е най-добър и най-голям от пазарите в които се реализира българския пчелен мед.”
;

Пред пчеларите министър Десислава Танева обяви, че за една година пчелните стопанства в България са отбелязали ръст с над 11 процента, а българският пчелен мед е с изключително качество и е сред най-търсените в Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зала Батаклан отваря врати през ноември
Зала "Батаклан" отваря врати през ноември
Жена загина на пешеходна пътека в Стара Загора
Жена загина на пешеходна пътека в Стара Загора