НОВИНИ

Кола се вряза в къща и прекъсна електрозахранването и газоподаването

Катастрофа и впоследствие изтичане на газ наложи евакуация на семейство в пловдивското село Куртово Конаре. Заради несъобразена скорост в къщата им се блъсна лек автомобил. Инцидентът се размина по чудо без жертви, но със сериозни щети в електрозахранването и газопреносната система.

bnt avatar logo
от БНТ
11:53, 11.02.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Колата била управлявана от младеж от селото. На паважа той изгубил контрол върху автомобила. Връхлетял върху електрически стълб и след като го съборил, разрушил напълно газовото табло на къщата. Токът спрял, а в района започнала да се усеща силна задушлива миризма. Наложило се цяла фамилия, заедно с бебе на 1 годинка да бъдат евакуирани. Всички изкарали нощта при роднини.

Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна. По думите на негови познати, днес той е на работа. А на мястото на инцидента аварийни екипи слагат нов електрически стълб и разпределително газово табло. Хората обаче още са в шок от случилото се късно снощи.

Даниела Лахтариева: Аз останах последна, не знаех даже и защо съм в къщата още - крещях през цялото време "детето, детето...". Мъжът ми го закара там на парка. И аз останах - звънна ми телефона - излизай. Навън свистеше газта. Този звук никога няма да го забравя.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еврокомисар похвали България за охраната по границите
Еврокомисар похвали България за охраната по границите
Мъж блъсна с автомобила си 10 коли в София
Мъж блъсна с автомобила си 10 коли в София