НОВИНИ

Излизат новите по-разбираеми фактури на Топлофикация

Нови, по-разбираеми фактури започва да изпраща до клиентите си софийската Топлофикация от следващата седмица. В тях ще бъде написано по-ясно, дали абонатите имат стари задължения и дали предстои завеждане на съдебно дело срещу тях за събирането им.

bnt avatar logo
от Тодор Литовски
19:19, 11.02.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Пакет от мерки за подобряване на комуникацията на Топлофикация с клиентите й предложи Столичният общински съвет. Една от тях цели да се избегне завеждането на дела за събирането на стари задължения, което не е от полза и за двете страни. Това ще стане с предупреждение във фактурата за дължимата сума. Другата мярка е обновяване на базата данни на абонатите.

Валя Чилова, общински съветник: Дружеството да има новите телефонни номера, плюс адреси на собствениците, защото планират да въведат включително и СМС-и, като начин на уведомяване за задълженията.

По другата идея, да се въведе таван на сумата за юридически разходи, които се начисляват при завеждане на дело за събиране на стари задължения, който да не е по-висок от самото задължение, в сутрешния блок "Денят започва" омбудсманът Мая Манолова коментира:

Мая Манолова, омбудсман: Истинското решение е пълният отказ на Топлофикация от събирането на тези юристконсултски възнаграждения.
Елен Герджиков, председател на СОС: Подкрепям горещо това предложение, ако то бъде извоювано законодателно и ако се отнася до всички компании и институции в България, които водят подобни дела. Но не разбирам защо Топлофикация се вади пред скоби.

При големи задължения от дружеството ще предлагат на абонатите да се свържат с техния кол-център, за да уговорят удобни условия за изплащането им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган призна, че може да пусне бежанците към Европа
Ердоган призна, че може да пусне бежанците към Европа
Сергей Станишев: Никой няма право да се меси в българския политически живот
Сергей Станишев: Никой няма право да се меси в българския политически живот