НОВИНИ

Премиера на фотоизложбата "Съединение Берлин"

Художникът Пламен Ангелов-Плабо представи фотоизложбата "Съединение Берлин". Експозицията се организира в партньорство със Сдружение "КАУЗА", което на 31 май след успешна поредна кампания "Да оставим следи", успя да събере средства и да дари първата педиатрична линейка в България на "Пирогов". Сега цялата печалба от продажби на творби в изложбата ще бъде дарена за следващата кампания на сдружението.

bnt avatar logo
от БНТ
09:36, 10.06.2017
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Разделен в миналото от две привидно несъвместими опозиции, днес Берлин се е превърнал в модерно съединение на изтока и запада. Авторът символично ни отвежда в света на химията и намиращите се един до друг в периодичната таблица елементи - Литий и Берилий. На мястото, където някога са се срещнали две противоположности, днес се изправя модерна сплав от внушителни здания - футуристични на вид, но със сдържана умереност в своята архитектура.

Пламен Ангелов - Плабо - фотограф: "Идеята започна от едно мое пътуване в Берлин, в което прекарах около общо взето 24 часа беше цялото снимане и там бях впечатлен от архитектурата, която е до ден днешен на мястото на стената, която е била преди. Самото усещане от тези импозантни сгради, които така доста сдържана архитектура имат, но са доста огромни и създават едно усещане човек, че е една мъничка част от всичко, може би като една мравка да кажа".

Фотоизложбата е благотворителна: събраните приходи ще бъдат дарени за следващата кампания на сдружение "Кауза".

Пламен Ангелов - Плабо - фотограф: "Те са група от артисти, какъвто съм и аз. А пък знам, че един артист той първо чувства, после мисли за парите и това са хора с големи сърца и знам, че човек, който има голямо сърце, той ще го направи безкористно. Затова вярвам в тяхната кауза, че парите ще отидат, където трябва".

Силно въздействащ е и стилът на Плабо и афинитетът му към черно-бялата фотография.

Пламен Ангелов - Плабо - фотограф: "Черно-бялото те лишава от изкушението да погледнеш половинчато на една снимка. Когато го няма цвета, ти се лишаваш от това да се прехласнеш по една хубава картинка просто.
Това е моят стил и мисля, че супер много пасна на Берлин, тъй като той сам по себе си, тоя бетон навсякъде предполага една така монотонност".

Изложбата e част от официалната програма на месец на Фотографията 2017 г и може да бъде видяна до 20 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аз съм... - Петър Дочев
"Аз съм..." - Петър Дочев
145 000 двойки имат репродуктивни проблеми
145 000 двойки имат репродуктивни проблеми