НОВИНИ

Бойко Борисов: Дай Боже изборите да протекат мирно, тихо и по-добрите да победят

Премиерът Бойко Борисов упражни тази сутрин правото си на глас в 78-о СУ "Христо Смирненски" в град Банкя. Той изрази надежда изборите да протекат мирно, тихо и по-добрите да победят.

Мария Чернева
от Мария Чернева
10:07, 06.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател
Направиха се промени в Избирателния кодекс, за да се даде по-голяма възможност, да се улеснят хората да гласуват максимум и в чужбина и в България. Така, че тези промени не са направени за лошо, а за да може всеки желаещ да гласува да го направи.
- Дали няма да има организационни проблеми някъде?
До колкото имам информация навсякъде секциите отвориха нормално, работят, хората чакат, гласуват. Дай Боже като всички избори да минат спокойно нормално и най-добрите да победят.
;

Във връзка с гласуването в националния референдум Бойко Борисов обясни, че по важни теми е хубаво да се пита народът. „Да се избягва популизма, разбира се, да се мисли предварително“, допълни той. „Няма как да не гласувам за нещо, което дава пряка демокрация или да го отричам, затова съм гласувал по начина, по който чувствам за правилно“, заяви премиерът. „Нека да мине изборният ден, да видим коя партия колко гласове ще събере, тези които имат кандидати. Има и инициативни комитети, няма как да преброим инициативните комитети като ги разделим на десетина ще излезе, че са много слаби“, каза още министър-председателят.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изборният ден в Лондон започна навреме
Изборният ден в Лондон започна навреме
Художникът Хубен Черкелов разказва за общото между нашите и американските избори
Художникът Хубен Черкелов разказва за общото между нашите и американските избори