НОВИНИ

Президентът на Венецуела увеличи минималната заплата с 40 процента

Президентът социалист на Венецуела Николас Мадуро обяви повишение на минималната работна заплата с 40 процента днес, ден преди обявената за утре от опозицията обща стачка, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:30, 27.10.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света
президентът венецуела увеличи минималната заплата процента

В момента минималната заплата във Венецуела е малко под 140 долара на месец.

Увеличението изглежда значително, но всъщност е пренебрежително ниско в сравнение с хиперинфлацията в страната. Венецуела е сериозно засегната от спада на цените на петрола, който е източник на 96 процента от приходите й, и изживява една от най-тежките икономически кризи в историята си. Инфлацията й, стимулирана от недостига на основни продукти и услуги, излиза от всякакъв контрол - според Международния валутен фонд тази година тя ще е 475 процента, а догодина ще достигне 1660 процента, отбелязва АФП.

Опозицията призова за обща стачка утре в опит да свали от власт Мадуро. Вчера тя мобилизира стотици хиляди души в страната срещу държавния глава.

Напрежението във Венецуела расте, след като властите спряха хода на процедура по произвеждане на референдум за свалянето от власт на Мадуро.

Спиране на тока настъпи в парламента на Венецуела точно преди началото на дебатите по обсъждане на възможността за импийчмънт на Мадуро, предаде ДПА.

Включен е авариен генератор и заседанието ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Еписто - роман с любовни писма от 21 век
"Еписто" - роман с любовни писма от 21 век
​Най-радикалните независими филми на 2016 г. вече са в София
​Най-радикалните независими филми на 2016 г. вече са в София