НОВИНИ

Президентът награди Георги Иванов с почетния си знак

Президентът Румен Радев прие първия български космонавт Георги Иванов. Сред гостите бяха и петима колеги на Иванов от международната програма "Интеркосмос".

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
20:21, 12.04.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Президентът Румен Радев прие първия български космонавт Георги Иванов. Сред гостите бяха и петима колеги на Георги Иванов от международната програма "Интеркосмос" - Павел Виноградов, Владимир Ремек, Мирослав Хермашевски , Берталан Фаркаш, Иван Бела, както и Татяна Егорова - съпруга на космонавта Борис Егоров. Срещата е част от честванията за 40-годишнината от полета на Георги Иванов, с който България стана шестата държава в света със свой космонавт.

Гордост и повод за самочувствие за българската космическа програма - така държавният глава определи делото на Георги Иванов и програма "Интеркосмос". Особено в дистанционното изследване на земята, в космическата медицина, в изследването на радиацията. България е третата страна в света, която произведе космически hрани и явно това се знае по света, каза още Румен Радев.

Румен Радев, президент на България: Аз току що кацам от Катар, идвам веднага тук и мога да ви кажа, че в Катар питаха нашите делегация, имат интерес да произвеждаме съвместно космически храни.

Българската авиация и военновъздушни сили имат съществен принос към развитие на световната авиация, smiata президентът. Toi добави, че като летец, завижда благородно на космонавтите, че са успели да видят Зeмята от Космоса.

Румен Радев, президент на България: Вашите имена остават завинаги в историята, защото вие сте първите. Благодаря още веднъж за вашия вдъхновяващ пример и вие желая много здраве, сили, енергия и висок дух.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима българи са задържани за източване на банкомати на остров Бали
Четирима българи са задържани за източване на банкомати на остров Бали
Полицията в Шумен разкри работилница за фалшиви документи
Полицията в Шумен разкри работилница за фалшиви документи