НОВИНИ

Опозиция и управляващи отправиха критика към действията на полицията в Габрово

Часове преди премиерът да поиска оставката на шефа на областната дирекция в Габрово, от ГЕРБ и от МВР заявиха, че има забавяне на действията на полицията. БСП атакуваха управляващите, че не са овладели ситуацията, а от ВМРО предложиха законодателни промени.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:20, 12.04.2019
Чете се за: 01:03 мин.
У нас
Пламен Нунев - ГЕРБ: Имаме забавяне на действията и реакциите от областната дирекция на МВР.
Красимир Ципов - заместник-министър на вътрешните работи: Моята оценка е, че има забавяне и поради тази причина сме назначили проверка. Имаме данни за провокации. Няма как при положение, че се разделя този протест на 3 лъча, в първия или втория лъч нещата да са относително спокойни, а в третият да се стигне до хвърляне на камъни, димки и бомбички по органите на реда.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов и днес посочи, че е разпоредил строги мерки срещу опитите за вандалски действия.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на отбраната: Работата е на правораздавателните органи и органите на полицията. Няма място за саморазправи и опити за създаване на излишно напрежение.

От ляво пък обвиниха управляващите, че не са се справили с проблема. И посочиха, че Габрово е пренаселено с роми след последните местни избори.

Георги Свиленски - БСП: На хората вече им писна, хората не издържат и това са резултати от това недоволство, то някъде ще избие. Ясно е на всички безсилието на държавата.

От ВМРО предлагат наказания за нарушаване на обществения ред - безвъзмезден труд в полза на обществото и задържане в териториалните структури на МВР при отказ.

Искрен Веселинов - ВМРО: Подобна мярка съществува като част от наказанието пробация. Кражбите примерно на дърва, на ток, които не са криминални престъпления, могат да бъдат санкционирани с такъв тип мярка. Флиртът с циганите като гласоподаватели трябва да спре.

Според Воля, случилото се в Габрово се използва политически.

Веселин Марешки - председател на Воля: Една поредна инсценировка, която партии с позатихнал рейтинг правят предизборно. Около 40-20 дена преди избори се случва нещо такова, което досега винаги вдигаше рейтинга на измислените патриоти.

От Воля са против опитите за застрашаване на националната сигурност. Патриотите пък смятат, че без законодателни мерки, ще има и още такива случаи като този в Габрово .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нено Димов: С 60% са намалели превишенията на замърсяване на въздуха
Нено Димов: С 60% са намалели превишенията на замърсяване на въздуха
Българският ансамбъл поведе в многобоя на Световната купа
Българският ансамбъл поведе в многобоя на Световната купа