НОВИНИ

Спецпрокуратурата отказа да образува производство срещу Боил Банов за „Ларгото”

Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигналите срещу министъра на културата Боил Банов, че е ощетил държавата със 700 хил. лв. при за реставрацията на столичното Ларго. При разследването не са открити достатъчно данни за престъпление. От БСП заявиха, че ще обжалват постановлението, а министър Банов отказа коментар.

Айше Сали
от Айше Сали Надежда Василева
16:07, 12.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Два месеца след като депутатът от БСП Елена Йончева представи запис и документи, за които твърдеше, че уличават в корупция министъра на културата Боил Банов, прокуратурата не е установи нарушения. Длъжностните лица са действали законосъобразно, а актове с неверни обстоятелства или закъснение не открити, гласи постановлението. Не могат да се правят и изводи за облаги.

От БСП заявиха,че още през следващата седмица ще внесат допълнителни документи, получени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които доказвали,че има документно престъпление и злоупотреба с европейски средства.

Елена Йончева, депутат от БСП: Това, което се случва с Ало, Банов съм, вече сме свидетели по подобен начин се постъпи с Ало, Ваньо съм. И тогава разследващият прокурор на Ало, Ваньо получи своята награда и оглави антикорупционната комисия - г-н Пламен Георгиев. И ние очакваме по същия начин последната афера Апартамент гейт да бъде потулена и да не се потърси съдебна отговорност.

От Министерството на културата заявиха за " По света и у нас",че на този етап министър Боил Банов няма да коментира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът задържа под стража кмета на община Чупрене Ваньо Костин
Съдът задържа под стража кмета на община Чупрене Ваньо Костин
Двама от задържаните за запалените постройки в Габрово имат предишни присъди
Двама от задържаните за запалените постройки в Габрово имат предишни присъди