НОВИНИ

Президентът е домакин на срещата на лидерите от Югоизточна Европа

Държавният глава Росен Плевнелиев ще бъде домакин на юбилейната Среща на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.Форумът е под надслов „ПСЮИЕ - 20 години ключ към регионално сътрудничество".Тържественото посрещане в сграда „Джон Атанасов" ще е от 8.45 ч. до 9.15 ч. В 9.30 ч. държавният глава ще открие срещата на върха, а БНТ, която е медиен партньор на форума, ще излъчи пряко словото на Росен Плевнелиев. Събитието ще може да следите на живо след 8:45 и на news.bnt.bg

bnt avatar logo
от БНТ
06:07, 01.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Срещата на най-високо равнище ще се проведе в единствения на Балканите научно-технологичен парк „София Тех Парк" и ще отбележи края на българското председателство. Хърватия днес ще поеме от председателството на регионалния форум за политически диалог през следващата година.

По време на председателството България се бе фокусирала върху справянето с бежанските потоци, свободата на медиите и словото и развитието на транспортната и енергийната инфраструктура. В срещата ще участват държавни и правителствени ръководители и министри на външните работи на Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Косово, Молдова, Република Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна гора, гости от европейските институции.

Във връзка с провеждане на срещата се въвеждат някои промени в движението в столицата. От 07.00 ч. до 15.30 часа днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. „Витоша" между бул. „Ген. М. Скобелев" и бул. „П. Евтимий". От 08.00 до 21.00 часа забраната важи по ул. „Оборище" между ул. „Раковски" и ул. „11-ти август".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов се среща с румънския министър-председател
Премиерът Борисов се среща с румънския министър-председател
В Париж правят бежански лагер
В Париж правят бежански лагер