НОВИНИ

Президентът Радев отправи приветствие по повод Деня на независимостта

Президентът на България Румен Радев отправи приветствие към българите по случай 111 години от обявяването на Независимостта.

президентът радев отправи приветствие повод деня независимостта
bnt avatar logo
от БНТ
10:38, 22.09.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

"На 22 септември 1908 г. с достойнство и дързост българската държава зае своето пълноправно място на международната политическа сцена. За едва 30 години след Освобождението израсна поколение държавници, което с воля и последователност формулира и проправи пътя на националния ни идеал. В онези тежки дни страната ни съумя да стане регионален лидер и да догонва с бързи темпове империи и кралства от целия континент", написа в официалния си Фейсбук профил държавният глава.

"Днес сме изправени пред своя собствен 30-годишен вододел. Три десетилетия след началото на прехода нашият път напред преминава през също толкова значими предизвикателства, очакващи своето решение.

И преди столетие, и днес Независима България означава справедливост, развитие, европейска перспектива. От нас зависи дали ще се задоволим с настоящето си положение или ще се борим, подобно на предците ни, за да моделираме собствената си историческа съдба", допълва президентът.

"Нека с разум и самочувствие да работим за изграждането на модерна България. Честит празник!", завършва приветствието си Румен Радев.

Президентът ще отбележи празника заедно с представители на българската общност в Ню Йорк. Той ръководи българската делегация и ще представи страната ни на 74-та сесия на ООН в Ню Йорк. В нея ще участва и външният ни министър Екатерина Захариева.

Президентът и вицепремиерът ще се включат в Срещата на най-високо равнище по въпросите на климата на 23 септември.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на НС Цвета Караянчева: Честита Независимост!!!
Председателят на НС Цвета Караянчева: Честита Независимост!!!
Карнавал в облаците над Алпите
Карнавал в облаците над Алпите