НОВИНИ

Борисов с остри критики към актива на ГЕРБ на първата среща преди евроизборите

Призиви за максимална мобилизация за предстоящите европейски и местни избори и за битка с фалшивите новини, разпространявани от опозицията на първата среща на ГЕРБ за евроизборите. Политическият елит на партията беше критикуван от лидера Бойко Борисов заради пасивност. Управляващите излизат с инициатива за провеждане на национален граждански диалог по основните секторни политики. Номинациите за евроизборите трябва да приключат до 20 февруари. Ирина Цонева с подробностите за форума.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:04, 20.01.2019
Чете се за: 01:49 мин.
У нас

Близо 2000 членове на ГЕРБ чуха предупреждението на лидера Бойко Борисов по време на срещата днес.

Бойко Борисов-министър председател и лидер на ГЕРБ: Обичам ви, но не е даденост това. Факт е, че БСП с тези провалени политици ни доближават. Ако ви не светне червена лампичка, аз ще ви светна синя.

Лидерът на ГЕРБ поръча на хората си да реагират светкавично на фалшивите новини, а не да мълчат.

Бойко Борисов-министър председател и лидер на ГЕРБ: Съпротивителната сила я няма. Търсим, търсим депутати, тук-там, накрая гледам винаги Тома Биков или Цветан Цветанов. Да не кажа същото и за министрите.

Хората, заяви Бойко Борисов, искат справедливост и затова той посъветва актива си, "ако някой се появи с лъскава кола, ако се качи в облаците - махайте го веднага". Освен това съпартийците му трябвало да се наблюдават помежду си "и да се обработват всички сигнали, за да няма корупция в партията".

Бойко Борисов-министър председател и лидер на ГЕРБ: Ако не си почистите къщичките по места, това ще избие. Дали в суджук или в нещо друго, това ще падне върху партията и върху нас.

Хората не обичат елитарни партии и ние трябва много да внимаваме да не станем такава, а и да се замислим дали вече не сме станали, каза още Бойко Борисов На кметовете поръча да са до хората и към всеки човек да бъдат човеци.

Бойко Борисов-министър председател и лидер на ГЕРБ: Всяка душа, всеки човек да го чуем и да помогнем, защото имаме ресурса.

Към министрите Борисов отправи обвинение,че недоглеждат това, което вкарват в парламента, защото мислят, че Народното събрание ще го поправи. Само че точно там според него, се влизало в гнездото на осите.

Бойко Борисов-министър председател и лидер на ГЕРБ: То не само трудно се поправя, а и Цветанов трябва да полага висш пилотаж, защото много обича с пилоти да се надговаря, за да ни поправи, когато сме пуснали откровени глупости.

С благодарност към ДПС за подкрепата Бойко Борисов не пропусна и темата за новите бойни самолети.

Бойко Борисов-министър председател и лидер на ГЕРБ: Затова казахме геостратегически, че ни трябва машина, която да се сбие и да победи, а не само да си кръжи.

Премиерът похвали екипа на европредседателството ни. А за Брекзит коментира, че не е оптимист и трябва да се подготвим и за най-лошите сценарии.

;

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов акцентира върху инициативата за граждански диалог "Европа в Нашия дом", която ще стартира от Велико Търново на 12 февруари с министри, депутати и представители на местната власт. Той беше категоричен, че всеки един член на ГЕРБ трябва да разбере отговорността, която носи за подготовката както на европейските, така и на местните избори.

Цветан Цветанов-зам.председател на ГЕРБ: За нас тази година лято няма да има. За нас второ място в евроизборите не е допустимо. Всеки един трябва да работи само за първо място.

Номинациите за евролистите трябва да приключат до 20 февруари. А присъствието на всеки един кандидат в листите за местните избори на ГЕРБ ще се оценява въз основа на активността му в европейските, беше категоричен Цветанов.

Еврокомисарят Мария Габриел и кметовете на София и Бургас също бяха сред днешните оратори на форума.

Кулминацията в предизборната кампания на ГЕРБ ще бъде на 19 май в зала "Арена Армеец" с участието на кандидата на ЕНП за поста председател на Европейската комисия Манфред Вебер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки ранени на митинг в Атина срещу Споразумението от Преспа
Десетки ранени на митинг в Атина срещу Споразумението от Преспа
СДВР издирва извършители на грабеж
СДВР издирва извършители на грабеж