Продължава гасенето на 4 големи горски пожара в Гърция

Освен блокираните туристи на остров Самотраки и други части на Гърция бедстват. Четири големи горски пожара продължават да бушуват, включително на остров Евбея. Нови огнища възникват в труднодостъпни райони. Пламнаха и горите на остров Тасос. Премиерът Мицотакис прекъсна отпуска си заради пожарите.

от Катя Пеева, корес. на БНР
18:06, 13.08.2019 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Днес е пореден ден на тежка обстановка в Гърция. Загасените пожари се разпалват от силния вятър, има и нови огнища. "Огнен ад" е в Евбея, споделят пожарникарите и съобщават, че вятърът разпространява стихията във всички посоки. Дим се стеле над Атина. Действат по суша и въздух, за да ограничат бедствието. Евакуираха жителите на две села. Пламъците достигнаха до къщите. Туристите не напускат острова, защото огънят е далеч от хотели и няма опасност за хората.

В Тива огънят се спуска към морето. Още четири мащабни пожара се запалиха в последните часове. Властите информират и предупреждават туристите, въпреки че за тях няма опасност.

На остров Тасос, където почиват стотици българи, днес избухна пожар в близост до плаж. За няколко часа беше потушен.

Екстремната обстановка от високи температури и силни ветрове постепенно се оттегля от Гърция, дават надежда синоптиците.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Близо 100 души се борят с огнената стихия край Брягово, Родопи и Любеново
Близо 100 души се борят с огнената стихия край Брягово, Родопи и Любеново
Свидетелски разказ на българи, блокирани на остров Самотраки
Свидетелски разказ на българи, блокирани на остров Самотраки