НОВИНИ

Продължава събарянето на незаконни постройки във Войводиново

Продължава събарянето на незаконните ромски постройки в село Войводиново. Днес багерите трябва да довършат бутането на 8 къщи от общо 16-те описани като опасни за живеене сгради. За други 16 по-масивни постройки са връчени заповеди, но трябва да се изчака двуседмичен срок, в който премахването може да се обжалва.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
06:40, 10.01.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

От рано сутринта започна събарянето на незаконните постройки, издигнати върху общински терени. Повечето къщи в махалата бяха празни, но някои от обитателите все пак се опитаха да приберат покъщнината си.

От общината са категорични, че са предложили възможности на хората да закупят парцелите, върху които са построили незаконните къщи.

Димитър Димитър Тосев, кмет на село Войводиново: Никой не е дошъл да заяви и да започне нещо да прави за тези парцели. Сега хората от селото не искат да бъдат давани тези парцели.

Никой в квартала не е плащал нито данък сгради, нито такса смет, а в района има официално едва четири водомера.

Петко Петров, служител ВиК: Аз съм 23 години тук. Заварих водата. Имаха си вода. От там нататък след като имат водомерен възел просто назад ние не знаем какво се случва.

От Община Марица са твърдо решени до две седмици да приключат с незаконния квартал.

Петър Минков, зам.-кмет на община Марица: Върху декар и половина са построени тези постройки и в тях живеят 250 човека - можете да си представите за какво строителство става въпрос и за какви условия за живот става въпрос.

От местната власт обявиха, че жителите на ромската махала ще могат да закупят терени в съседни села, ако решат да останат.

Вижте повече в прякото включване на Златин Бояджиев в сутрешния блок на БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва данъчната кампания
Започва данъчната кампания
Оранжев код за опасно време в 5 области
Оранжев код за опасно време в 5 области