Проект за ремонт на училищен басейн в Дупница кандидатства за еврофинансиране

Закритият плувен басейн в дупнишко училище, който е и единствен в общината, има нужда от ремонт. Басейнът не работи от 10 години, а преди това е използван от ученици от всички училища, както и от детските градини в региона. Общината е изготвила проект за ремонт, с който ще кандидатства за финансиране по европейски програми.

от Николай Янев
13:53, 02.03.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Дупнишкото училище „Св. Климент Охридски" предлага обучение по пет вида спорт. Сред тях са тенис на маса, бадминтон, таеукондо, волейбол и футбол, за които разполага с добра база. Училището има и закрит плувен басейн ,който обаче от години не работи.

Гергана Лазова, директор на СУ „Св.Климент Охридски", Дупница: Не е във възможностите на училището да го пусне в експлоатация , изисква много средства.
Иван Иванов, преподавател по физическо възпитание и спорт: Това е едно удобство не само за децата от това училище, но и за целия град. Но явно финансовите причини са много повече и пречат ,нали ,да се осъществи това нещо. 13.40 Басейнът е налице ,просто трябва да се вземат някакви мерки, за да функционира.

Преди години са правени опити съоръжението да бъде дадено на концесия, но те се провалят. Така родители от града са принудени да пътуват с децата си до Сапарева баня и Благоевград, за да могат малчуганите да плуват.

Гергана Лазова, директор на СУ „Св.Климент Охридски", Дупница: Разчитаме на общинското ръководство по програми да бъдем включени ,защото това е единственият басейн на територията на Дупница и ще даде възможност абсолютно на всички деца да упражняват този спорт ,който е най-всеразвиващият се така за организма спорт.

Дупница от години се гордее с големи успехи в спорта. Така възниква и идеята от тази учебна година в училище „Св. Климент Охридски" да се открие спортна паралелка.

Целта е децата от региона ,които се занимават сериозно със спорт, да остават да учат в града. Досега много от тях са се насочвали към Кюстендил и Самоков, където има спортни училища.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Турският президент Ердоган изпрати приветствие за 3 март
Турският президент Ердоган изпрати приветствие за 3 март
Хвостохранилището в Горни Богров затворено заради запрашаване
Хвостохранилището в Горни Богров затворено заради запрашаване