НОВИНИ

Прогнозите на икономистите за Евро 2016

Колкото повече се приближаваме до Евро 2016 се увеличaват залозите и прогнозите за най-добър гол, най-голям резултат, най-добър вратар. По традиция икономистите също са изкушени от прогнози за големите футболни събития. Правят ги по различни показатели. Американската банка "Голдман Сакс" на базата на статистически модел обяви първо място за Франция.

Невена Бонева
от Невена Бонева
17:38, 07.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Най-голям шанс - 23 процента - да вземе купата на Евро 2016 има Франция, посочва "Голдман Сакс". Следват Германия - с 20 на сто, Испания - 14 на сто и Англия - 11 процента. Американската банка използва за прогнозата си статистика за представянето на националните отбори от 1958 година насам.

Данните по принцип дават първо място на Германия, но везните натежават в полза на Франция заради фактора домакинство. Експертите на банката признават, че не са специалисти по футбол, но въпреки това преценяват анализа си за солиден.

Една от слабите му страни е, че не включва представянето на отделните играчи. "Голдман Сакс" вече приложиха същия статистически модел, за да гадаят кой ще спечели световното преди две години - тогава обещаха трофея на Бразилия с 48 на сто.

Както знаем, купата отнесе Германия. Преди дни друга икономическа прогноза за Евро 2016 - на ING Group - посочи като фаворит Испания. Техният анализ е базиран на цената на футболистите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КС допусна искането на президента за референдума на Слави
КС допусна искането на президента за референдума на Слави
Вселенският патриарх призова Св.Синод да промени решението си за събора
Вселенският патриарх призова Св.Синод да промени решението си за събора