НОВИНИ

Прокуратурата повдигна две обвинения на Миню Стайков

Две обвинения за бизнесмена Миню Стайков. Прокуратурата обвини собственика на "Винпром Карнобат" за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари, както и за укриването на над 1 милион лева дължимо ДДС. Заедно със Стайков са обвинени синът му и още 6-ма души от задържаните по време на акцията в негови фирми вчера.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:00, 06.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Според източници от разследването Миню Стайков е ръководел организираната престъпна група. Обвинен е и Иван Димитров, синът на кмета на Карнобат. Освен за участие в групата, той има повдигнато обвинение и за държане на големи количества акцизни стоки без бандерол. Въпреки твърденията на баща му, че е подведен, разследващите са събрали доказателства, че Димитров е знаел за дейността на нелегалната фабрика за цигари, работила в негови сгради.

С постановление на наблюдаващия разследването прокурор Ангел Кънев, осемте обвиняеми остават задържани за 72 часа. Очаква се утре специализираната прокуратура да поиска от съда за всички постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража." Според разследващи до момента доказателствата сочат над 1 милион лева укрито ДДС, но след анализ на иззетите вчера документи сумата може да нарасне в пъти.

Един от аргументите на прокуратурата, че обвиняемите трябва да останат за постоянно в ареста е фактът, че Миню Стайков се явява работодател на голяма част от хората, които предстои да бъдат разпитани като свидетели. Притесненията са, че ако е на свобода, бизнесменът може да повлияе на показанията им. Според наши източници, сред доказателствата, които са иззети от над 70 претърсени вчера помещения има и документи, които са "черно счетоводство" за продаваните нелегално произведени цигари. Разследването на аферата започва през юли, когато в Карнобат е разбита нелегална фабрика за цигари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия временно забранява вноса на свине от България заради африканската чума
Русия временно забранява вноса на свине от България заради африканската чума
Турция изтегля редица вносни продукти заради нелоялна конкуренция
Турция изтегля редица вносни продукти заради "нелоялна конкуренция"