НОВИНИ

Прокуратурата повдигна обвинение на Иван Евстатиев

Прокуратурата в Пазарджик внесе искане в Районния съд в Панагюрище за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за Иван Евстатиев, бивш кмет на Пазарджик и Стрелча.

bnt avatar logo
от БНТ
11:35, 19.01.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Той е обвинен в сексуално посегателство върху 16-годишна ученичка, като я е привел в безпомощно състояние. Въпреки уверението от полицията, че върху ученичката няма видими следи от насилие, хората в Стрелча се вдигнаха на протести и подготвят саморазправа с общинския съветник Евстатиев, ако той бъде освободен от ареста.

С постановление на главния прокурор наблюдението и осъществяването на надзора по досъдебното производство е възложено на Районната прокуратура в Пазарджик. Причината е, че двамата прокурори от Панагюрище са си направили отвод по делото, за да няма съмнения в тяхната безпристрастност.

Мярката за неотклонение ще се гледа днес в 15.30 часа. Междувременно вчера местната структура на БСП в Стрелча порица деянието на Иван Евстатиев като недопустимо и неморално и реши снеме доверието от него като председател и член на общинската организация на БСП в града и като общински съветник от групата на социалистите. Той е призован да подаде оставката си като общински съветник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спад в икономическия растеж на Китай
Спад в икономическия растеж на Китай
Мигранти започнаха гладна стачка в Норвегия
Мигранти започнаха гладна стачка в Норвегия