НОВИНИ

Протести "за" и "против" ареста на кмета на район "Младост"

Протест "за" и "против" начина, по който кметът на район "Младост" беше арестуван, се провежда в момента пред кметството в столичния квартал. Обиските там са приключили около 21:30 часа снощи. Проверявани са документи , но няма информация дали за иззети преписки, заяви ПР-ът на район "Младост" Диана Сивинова, която заяви още, че всички служители са предупредени да не излизат до края на работния ден. Тя каза, че няма информация които кабинети са проверени. Днес общината ще работи нормално за граждани.

bnt avatar logo
от БНТ
07:34, 18.04.2018
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

- Диана Сивинова, ПР. Район "Младост": Абсолютно спретната и нагласена акция, подхвърлени куфари Това е абсурдно. Как може някой да вози куфар с пари в багажника си на служебната кола. Тя е ходила на служебна среща в Столична община, не е нормално това. Тя се бори година и половина със строежи и един слънчев ден решава, че ще си носи куфар с пари в багажника.

-привърженик на кмета: Определям случая като активно мероприятие Убедени сме, че подкуп е даден, но той е даден на високо ниво със съвсем друга цел.

-привърженик на кмета: Това е едно активно мероприятие с цел дискредитиране на легитимно избраната кметица на район "Младост". Това са методите, които провеждат репресивните диктатури, да бъдат държани две жени с белезници 5 часа в центъра на София. Това е демонстративна акция, която цели затваряне на общината и отстранвяване.

- Кристияна: Не мога да кажа все още за този арест каква е истината, докато не се произнесе следствието. Аз като член на инициативния комитет, който я издигна, свалихме доверието си от нея отдавна, защото тя с работата си и действията си, доказа, че не е коректен и честен човек. За тези 2 години има няколко индикации, в които бяхме длъжни да свалим доверието си. Те са няколко - строежът на бл.70, тя сключи споразумение с инвеститорите. В "Младост" 4 пусна протокол към Столична да се продаде по 39.90 лв/кв.м. Имахме съмнения за корупция. Имаше некоректни игри срещу зам.кмета Никола Вапцаров. Много са.

По-късно днес се очакват резултати от Специализирана прокуратура.

;

До 23:00 часа продължи задържането й в Министерството на спорта, а след това е бил обискиран и домът ѝ, но според наши източници нищо не е иззето оттам. От кметството са изнесени документи.

Обявената за днес пресконференция против презастрояванто на София се проведе въпреки ареста на кмета на Младост, която беше сред организаторите. От Инициативен комитет "Зелен Младост" заявиха, че именно борбата на Десислава Иванчева срещу презастрояването и нейните откази за строежи са причината за ареста й. Привържениците на районния кмет се събраха и на протест пред Съдебната палата в нейна подкрепа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тихомир Безлов за ареста на кмета на Младост: Хората не вярват какво става
Тихомир Безлов за ареста на кмета на "Младост": Хората не вярват какво става
Земеделие в градски условия
Земеделие в градски условия