НОВИНИ

Поискаха оставката на съдия Калпакчиев заради освобождаването на Джок Полфрийман

Продължават реакциите срещу предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман. Тази сутрин младежката организация на ВМРО поиска от Висшия съдебен съвет дисциплинарно производство срещу съдиите, постановили освобождаването, а от "Атака" организираха протест. Вижте повече за недоволството в прякото включване на Иво Никодимов.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:06, 24.09.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

В протест пред Съдебната палата в София от "Атака" поискаха оставката на съдия Калин Калпакчиев. Според Волен Сидеров, съдията трябва да бъде и разследван зарадо освобождаването на Полфрийман.

Волен Сидеров, председател на "Атака": Съдия Калпакчиев го освободи 6 години предсрочно. Това е безпрецедентно позорно решение на един съдия и "Атака" настоява той да подаде оставка, второ да бъде разгледан неговият случай от съдебния инспекторат. Да бъдат приложени санкции спрямо този съдия, да загуби правото си да практикува като съдия и магистрат, и може би, да му бъде повдигнато обвинение по член 105-ти в услуга на друга държава.

По-рано от младежката организация на ВМРО внесоха във ВСС искане да бъде извършена проверка на съдебния състав, постановил предсрочното условно освобождаване на Джок Полфрийман.

Младежите имат съмнения в безпристрастността на състава и по тази причина искат да стане ясно дали това решение е повлияно от външни фактори.

По време на протеста днес Волен Сидеров обяви още, че се кандидатира за кмет на София от политическа партия "Атака".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар унищожи хотел на метри от болницата в Първомай
Пожар унищожи хотел на метри от болницата в Първомай
САЩ ще увеличат военното си присъствие в Полша
САЩ ще увеличат военното си присъствие в Полша