САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Противоречията в партиите от коалицията "Обединени патриоти" бяха изгладени

На извънреден Коалиционен съвет в Министерския съвет противоречията между партиите в коалицията"Обединени патриоти" бяха изгладени. Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма спорна тема, която да не може да се реши с необходимия компромис в интерес на обществото. Участниците в съвета увериха, че управляващата коалицията е стабилна.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:00, 26.07.2018
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

Коалиционните партньори в управлението се разбраха за по-чести срещи на парламентарните групи на ГЕРБ и "Обединени патриоти" с правителството, на които да се обсъждат бъдещи законодателни инициативи и да се търси компромис по спорни теми.

Премиерът Бойко Борисов напомни, че в момента финансовите и икономически показатели на страната са изключително добри, а безработицата рекордно ниска. Затова според него междуличностни отношения - нямат никакво значение на фона на успешното председателство и успехите в международен план, както и след положените усилия досега и заделените средства за пенсионери, военни, полицаи, за наука и инфраструктура.

Бойко Борисов - министър-председател: И аз благодаря на всички колеги, че ги загърбиха, че загърбиха своето его. Всички признахме за това, което сме сгрешили или не сме били достатъчно организирани, за да поддържаме нормалния диалог между коалиционните партньори, и в голямата и в по-малката коалиция. Те сега са изгладени.

Волен Сидеров обясни, че няма фатални различия в коалицията "Обединени патриоти", а исканията, които е поставял в последните дни са намерили своя отзвук на срещата. Законовите текстове, по които е имал забележки, ще бъдат преразгледани, така че да са приемливи за всички. Той благодари на премиера Борисов, че е помогнал да се намери баланса между всички страни.

Волен Сидеров - председател на ПГ на "Обединени патриоти", Атака: Възможни различия има и ще има, ние сме поначало различни хора, ние с това условие се събрахме в коалицията, но тези различия трябва да бъдат разрешавани, това поне днес говорихме, с консенсус, особено когато те са законодателна дейност. Така, че да не пораждат размяна на удари и прехвърчане на искри.

След като изчистиха противоречията от последните дни, коалиционните партньори категорично заявиха, че целта им е да изкарат пълен управленски мандат.

Бойко Борисов - министър-председател: Коалицията е достатъчно стабилна и осъзната и то не заради властта, постовете и мястото в парламента, а заради това, че всичко останало би означавало голям хаос.

Красимир Каракачанов - вицепремиер, "Обединени патриоти", ВМРО: Искам да успокоя колегите-депутати от БСП, които се притесняваха, че ако се наложи да пада правителството, ще трябва да работят август месец. Правителството е стабилно, мнозинството е стабилно. Спокойно да излизат в почивка.

Валери Симеонов предпочете да запази мълчание пред медиите след извънредния Коалиционен съвет.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Скандал в парламента: Валентин Касабов блъснал ли е Волен Сидеров?
Скандал в парламента: Валентин Касабов блъснал ли е Волен Сидеров?
Състоянието на блъснатото в Сандански дете остава критично
Състоянието на блъснатото в Сандански дете остава критично