НОВИНИ

Проверки в МВР болницата заради охранители на Стайко Стайков

Охранители на сина на алкохолния бос Миню Стайков са поискали да поемат охраната му в МВР болница. По случая е разпоредена проверка, а на Стайко Стайков е връчено постановление за привличане на обвиняем. От вчера той е настанен в интензивното отделение на МВР болница, след като се появи изненадващо в "Пирогов" с травми по главата. Стайков твърди, че е бил отвлечен и бит, но към момента тази версия не се потвърждава. Той беше обявен за издирване чрез Интерпол от есента на миналата година.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:34, 29.01.2019
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Тази сутрин няколко от гардовете на Стайко Стайков, както и неговият адвокат, са се опитали да влезнат в МВР болница, за да го посетят в болничната стая.

Според източници на "По света и у нас" мъжете са поискали да поемат охраната на сина на бизнесмена Миню Стайков, която се извършва от служители на Министерството на правосъдието. Според шефа на Столичната полиция стигнало се единствено до размяна на реплики, спречкване не е имало.

Георги Хаджиев, директор на СДВР: Ние нямаме отношение към охраната на това лице. Главна дирекция "Охрана" са поели охраната. Нищо необичайно не се е случило. Има данни, че са се появили хора, които са пожелали да го охраняват. Това, което се тиражира в медиите, че са отишли едва ли не да го отвличат, не отговаря на истината. Искали са до осъществят допълнителна охрана, нищо повече.

Адвокатът на Стайко Стайков също е поискал среща с него, но не бил допуснат, тъй като от прокуратурата заявиха, че той не може да бъде негов защитник, защото е представлявал процесуално негови близки. Според източници, близки до разследването, медицинската експертиза, назначена от прокуратурата все още не е готова. От нея ще стане ясно откога са травмите и дали синът на Миню Стайков ще може да се яви в съдебната зала.

От държавното обвинение ще поискат той да остане за постоянно в ареста. Стайко Стайков е обвинен за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол и пране на пари. Разследването започна, след като през юли в Карнобат бе разкрита нелегална фабрика за цигари, която се е помещавала в сграда, собственост на сина на кмета на града. Трима от групата все още се издирват, а Миню Стайков от края на миналата година е в следствения арест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полска кланица изнасяла заразено месо за ЕС
Полска кланица изнасяла заразено месо за ЕС
Правен прецедент със Закона за горивата
Правен прецедент със Закона за горивата