НОВИНИ

Първият сняг в Пловдивско не създаде сериозни проблеми

Първият сняг в Пловдивско не създаде сериозни проблеми. Всички пътища останаха проходими при зимни условия. В Пазарджишка област се натрупа снежна покривка до 5 сантиметра, временно е ограничено движението за тежкотоварни автомобили по пътя Батак - Доспад и Белово - Юндола. В зимния курорт Пампорово снеговалежът продолжи през целия ден. На територията на Смолянска област пътищата са проходими.

bnt avatar logo
от БНТ
17:20, 29.11.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

В Пловдив още с падането на първите снежинки след полунощ по улиците са изкарани 6 разпръсквача на сол. Служителите на ОП „Чистота“ са обработили всички мостове, надлези и основните булеварди.

Първият снеговалеж в Пловдив създаде лек проблем за "Локомотив Пловдив'. В почистването на терена за мача от междинния кръг с Монтана, се включиха дори затворници от пловдивския затвор.

С оглед на минусовите температури, които се очакват утре сутрин, са взети мерки, за да няма заледени участъци, както и тротоари.

Иван Стоянов – директор на ОП „Чистота“ Пловдив
"Направихме график за обработване на пешеходните зони, през нощта ще се обработват и пешеходните зони с калциев хлорид, а пътните артерии - със сол."

През нощта нахлуването на още по-студен въздух ще продължи, а утре температурите ще бъдат почти без дневен ход в интервала от -2 до 2 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маратон при Южния полюс
Маратон при Южния полюс
Свободни работни места по хотелите в Банско, Разлог и Добринище
Свободни работни места по хотелите в Банско, Разлог и Добринище