НОВИНИ

В "Още от деня" - скритите послания след срещата между Тръмп и Ким Чен-ун

В студиото на „Още от деня“ журналистите Георги Милков и Константин Вълков коментираха срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур, на която се сключи сделка за пълно премахване на ядрените оръжия от Корейския полуостров, в замяна на гаранции на сигурността на Северна Корея от страна на Съединените щати.

bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 12.06.2018
Чете се за: 00:51 мин.
По света
Константин Вълков - журналист от Дарик радио: Оценката съвсем малко надмина очакванията. В историята на подобните срещи, които са 4-5, не е имало никога някакво историческо конкретно решение. Тези срещи, Роналд Рейгън , преди много години, ги нарича с най-правилната терминология - това са срещи за постилане на пътека за мир.
Георги Милков - журналист от в-к "24 часа": Всеки взе това, което искаше. Ким спечели, това което никога, нито баща му, нито дядо му, са могли даже и да си помислят. Легитимност и признание световно. На тази среща всичко до последните детайли е изчислено. Шест големи американски знамена, шест големи севернокорейски. Ким Чен-ун е равен на световния лидер.


;

Георги Милков коментира, че сделката е печеливша за всички.

Георги Милков: Защото ако нещо се случи със севернокорейския режим, това значи САЩ, Южна Корея и Япония да платят евентуалното обединение. Никой не иска това. Тръмп поддържа статуквото.

Константин Вълков заяви, че в Северна Корея има закон, когато техният представител прави нещо, едва когато това нещо свърши, тогава да бъде отразено. Но при тази среща това не се е случило.

Константин Вълков - журналист от Дарик радио: Самият господин Ким се разходи вечерта, показаха му сингапурското икономическо чудо, нещо повече, той заяви, че иска да се научи как тази държава с петдесет и малко годишна история, е постигнала това нещо. Това беше отразено на първа страница на държавния вестник, дори с 14 снимки.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Компания ще инвестира над 60 млн. лева в Плевен
Компания ще инвестира над 60 млн. лева в Плевен
Даниела Дариткова: Където има достатъчно легла, няма да се откриват нови болници
Даниела Дариткова: Където има достатъчно легла, няма да се откриват нови болници