​Разкриха убийството в Нареченски бани​

Убийството на столичния бизнесмен Венцислав Маринов е разкрито. Той е бил съдружник в заведение в Нареченски бани. Двамата негови бизнес партньори са обвинени като извършители на тежкото престъпление. Подробности от разследването съобщиха днес прокуратурата и полицията в Пловдив, като основната версия е неуредени бизнес отношения.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Димитър Димитров
19:45, 28.03.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Скандал за откраднати пари от оборота прераснал в юмручен бой между съдружниците Венцислав Маринов и Севдалин Буюклиев. В него се включил и 26-годишният Марин Буюклиев. Баща и син преодолели съпротивата на Маринов, а след това завършили нападението с жестоки удари, с твърд предмет.

Заподозрените за убийството направили опити да прикрият следите. Сложили тялото в бидон и завързали към него метален капак и го потопили в река Чепеларска. При следствен експеримент сина на Севдалин посочил и точното място близо до пътя за Смолян.

След признанията на Марин разследващите намират тялото на бизнесмена под мост край Нареченски бани.

Атанас Илков, директор на ОД на МВР - Пловдив: С помощта на колеги от Пожарна и аварийна безопасност беше изваден трупът на убития, който беше обвит с различен по вид материали.

Камера с видео запис от побоя е помогнала на разследващите при разкриването на престъплението. Тя била захвърлена, но близки на Венцислав я открили и предали за разкодиране.

Румен Попов, окръжен прокурор: Там където е стояла, мястото е било замазано със строителни материали, за да няма следа къде се е намирала и роднините на практика я намират не в самото заведение, а в стопанска пристройка или двор.

Севдалин и Марин Буюклиеви са задържани за 72 часа с обвинение в умишлено убийство. За това престъпление всеки от тях може да получи присъда от 10 до 20 години затвор.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Земеделци подготвят протест на 3 април заради законопроекта за горивата
Земеделци подготвят протест на 3 април заради законопроекта за горивата
Камен Златков спечели слалома за купа "Пирин"
Камен Златков спечели слалома за купа "Пирин"