НОВИНИ

Разследват двойното убийство и самоубийство в столичния квартал "Надежда"

Двойно убийство в столицата. 53-годишен мъж от Перник уби майка и дъщеря и след това се самоуби. Кървавата драма се разигра тази нощ в столичния квартал "Надежда". До момента са извършени два огледа, разпитани са множество свидетели. Назначени са съдебномедицински и биологични експертизи. Случаят се разследва от Софийската градска прокуратура.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:43, 28.01.2016
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Минути преди 2:00 часа Красимир Петров се обадил на телефон 112. Казал, че е направил двойно убийство и заплашил, че ще се самоубие. Минути по-късно мъжът скочил от шестия етаж и починал на място. Съседи разказват, че не са чули през нощта да е имало скандали.

БНТ: Кога разбрахте, че нещо се е случило? Ей сега. Чух по телевизията и сега погледнах. Нито ги познавам. Просто не знам. Явно са квартиранти."

В апартамента Красимир живеел на семейни начала с 45- годишна жена,там живеели и двете й дъщери. Работел като шофьор. Съседи разказват, че се нанесли скоро. Често ставали скандали.

"Аз съм отскоро съм тук. Чувал съм, че жената има някакви проблеми. Тряска врати", разказва живущ в блока.

Убийството е станало в кухнята на апартамента. Красимир убил с нож майката и по-голямата й дъщеря. По телата са нанесени множество прободни рани. През това време другото дете на убитата било в съседна стая. Според първоначалните версии най-вероятно убийството е заради ревност, но според психолози има и други мотиви.

Проф. Калин Гайдаров, бивш шеф на Института по психология на МВР: Ревност доколкото това може да бъде пусков механизъм. Ревноста може да е изиграла такава роля. Но това не може да е единствената причина. За да се стигне до тази драма със сигурност има натрупване във времето. Просто човекът не е могъл да издържи.

В апартамента полицаите открили предсмъртно писмо. Мъжът поискал попечителството на детето да бъде дадено на баба му и дядо му.

Проф. Калин Гайдаров, бивш шеф на Института по психология на МВР: Това в някакъв смисъл е информация, която е за другите. За това, че този човек няма повече какво да казва. Няма повече какво да прави. Всичко приключва тук и сега. Това е като плащане на сметка.

Предстои да бъдат проверени разпечатки от мобилните телефони на жертвите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се провежда спасителна операция с кучета
Как се провежда спасителна операция с кучета
Отложиха дело за побой на лекар
Отложиха дело за побой на лекар