Разследват двойното убийство и самоубийство в столичния квартал "Надежда"

Двойно убийство в столицата. 53-годишен мъж от Перник уби майка и дъщеря и след това се самоуби. Кървавата драма се разигра тази нощ в столичния квартал "Надежда". До момента са извършени два огледа, разпитани са множество свидетели. Назначени са съдебномедицински и биологични експертизи. Случаят се разследва от Софийската градска прокуратура.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:43, 28.01.2016
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Минути преди 2:00 часа Красимир Петров се обадил на телефон 112. Казал, че е направил двойно убийство и заплашил, че ще се самоубие. Минути по-късно мъжът скочил от шестия етаж и починал на място. Съседи разказват, че не са чули през нощта да е имало скандали.

БНТ: Кога разбрахте, че нещо се е случило? Ей сега. Чух по телевизията и сега погледнах. Нито ги познавам. Просто не знам. Явно са квартиранти."

В апартамента Красимир живеел на семейни начала с 45- годишна жена,там живеели и двете й дъщери. Работел като шофьор. Съседи разказват, че се нанесли скоро. Често ставали скандали.

"Аз съм отскоро съм тук. Чувал съм, че жената има някакви проблеми. Тряска врати", разказва живущ в блока.

Убийството е станало в кухнята на апартамента. Красимир убил с нож майката и по-голямата й дъщеря. По телата са нанесени множество прободни рани. През това време другото дете на убитата било в съседна стая. Според първоначалните версии най-вероятно убийството е заради ревност, но според психолози има и други мотиви.

Проф. Калин Гайдаров, бивш шеф на Института по психология на МВР: Ревност доколкото това може да бъде пусков механизъм. Ревноста може да е изиграла такава роля. Но това не може да е единствената причина. За да се стигне до тази драма със сигурност има натрупване във времето. Просто човекът не е могъл да издържи.

В апартамента полицаите открили предсмъртно писмо. Мъжът поискал попечителството на детето да бъде дадено на баба му и дядо му.

Проф. Калин Гайдаров, бивш шеф на Института по психология на МВР: Това в някакъв смисъл е информация, която е за другите. За това, че този човек няма повече какво да казва. Няма повече какво да прави. Всичко приключва тук и сега. Това е като плащане на сметка.

Предстои да бъдат проверени разпечатки от мобилните телефони на жертвите.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Как се провежда спасителна операция с кучета
Как се провежда спасителна операция с кучета
Отложиха дело за побой на лекар
Отложиха дело за побой на лекар