НОВИНИ

Стрелба с боен пистолет по жилищен блок в столицата

Наши зрители сигнализираха, че на 26-ти сутринта се събудили от силни гърмежи. 8 бойни патрона са изстреляни към спалните на 4 апартамента. По чудо няма жертви и пострадали, хората обаче са в шок от случилото се. Полицията е заловила извършителите.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:35, 28.01.2016
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Квартал Дианабад, 5 и 20 сутринта. Всички спят. Два куршума пробиват стъклото на апартамента на третия етаж и минават малко над спящата Татяна. Спира ги гардеробът.

Татяна Жековска - собственик на засегнат апартамент: Ако в този момент съм била станала, едната от осколките се забива на... Аз съм . Представете си къде щеше да се забие - в главата директно!

Други два куршума се забиват в терасата. В съседния вход под обстрел са три апартамента.

"При мене има един куршум забит на същата височина на каквато е и главичката на детето ми, на 8 годинки. Просто разстоянието между главата и куршума е два метра", разказва собственик на засегнат апартамент.

В долния апартамент има три попадения, като едното попадение е паднало до спящото момиче, буквално на метър от нея.

В бюлетина на МВР от 26-ти не се появява информация за инцидента. От пресцентъра обясниха, че там съобщават само за най-тежките престъпления. Полицията обаче е реагирала веднага на сигнала за стрелбата. Арестувани са двама мъже и една жена.

Татяна Жековска - собственик на засегнат апартамент: Едни симпатични младежи ей тука се напиват, отиват на дискотека, напиват се, вземат един боен пистолет и гърмят срещу нас.

"Те са били с един черен джип "Мерцедес" S класа. Бяха го залостили долу полицаите и разпитваха шофьора, а същия стрелеца веднага е избягал с пистолета, но е бил заловен два часа след това", обясни собственик на засегнат апартамент.

В момента се води досъдебно производство. Извършителите вчера са освободени от ареста. Обяснението на Районната прокуратура е, че се извършват експертизи кой точно е произвел изстрелите. Едва след като това бъде установено, ще има повдигнати обвинения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Леонардо ди Каприо благодари на папа Франциск на италиански език
Леонардо ди Каприо благодари на папа Франциск на италиански език
Плакати на Димитър Тасев във Варна
Плакати на Димитър Тасев във Варна