НОВИНИ

Рекс Тилърсън: Проблемите между САЩ и Русия могат да бъдат решени

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън смята, че проблемите между Съединените щати и Русия могат да бъдат решени. Според Тилърсън Москва показва готовност за преговори за Украйна. Освен това първият дипломат на Америка е предупредил за ответни мерки след съкращаването на амириканския дипломатически персонал в Русия.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
11:19, 07.08.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън вече разговаря с руския си колега Сергей Лавров в Манила, където се проведе среща на Асоциацията на азиатските държави и последвал форум с участието на над 10 други страни.

Тилърсън заяви, че подхожда прагматично към Русия и че проблемите могат да се решат. Това беше първата среща на двамата дипломати, след като Москва съкрати американския дипломатически персонал в Русия заради наложените ѝ от Вашингтон санкции.

Рекс Тилърсън, държавен секретар на САЩ: Не мисля, че е полезно да прекъсваме всичко заради един единствен въпрос. Това са две големи страни и трябва да намерим точки, по които да можем да работим заедно.

Според Тилърсън Москва има желание за преговори за Украйна.

Рекс Тилърсън не отиде на гала вечерята в Манила, защото на нея присъства севернокорейският външен министър. Преди това Вашингтон приветства новите санкции срещу Пхенян.

Страните на форума на АСЕАН в Манила излязоха с обща позиция за териториалните спорове в южнокитайско море. Те призоваха към избягване на милитаризацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Шабла: Много късно получихме плана за управление на Калиакра
Кметът на Шабла: Много късно получихме плана за управление на "Калиакра"
„Дунавският клуб“ в Силистра обучава деца във ветроходство
„Дунавският клуб“ в Силистра обучава деца във ветроходство