НОВИНИ

Рок легендите от Europe с концерт у нас през май

Легендарната рок група „Юръп" се завръща в България. На 16 май идващата година световноизвестните шведи ще излязат пред българските си фенове в София. Това е четвъртото им гостуване у нас, но то ще бъде уникално, защото отбелязва важна за бандата годишнина.

bnt avatar logo
от Мартин Николова
09:30, 15.12.2016
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Този път концертът на Юръп ще е по-специален, защото с него групата ще отбележи 30-годишнината от излизането на абума „Дъ Файнъл Каундаун", който в средата на 80-те взриви телевизионния и радиоефир дори от тази страна на желязната завеса.

Джоуи Темпест, вокалист на EUROPE: Няма някой, който да не е чувал за Дъ Файнъл Каундаун. Дори и извън рока, независимо че когато пресечем границата, за да влезем в зоната на популярната музика, нещата стават различни. Защото в тези сфери рокът не е толкова известен. Но онези, които слушат радио, със сигурност са чували Дъ Файнъл Каунтдаун.

Албумът осигурява на Юръп световната слава. От излизането му през 1986 до днес от него са продадени 23 милиона копия.

Джоуи Темпест, вокалист на EUROPE: Признанието, което получаваме е най-голямата награда за нас. Това води до дълголетие за групата и до уважение от рок феновете. Днес подобно положение е много ценно.

За Джоуи Темпест пътешествието Юръп е духовно преживяване, което музикантите успяват да предадат и на феновете. Българските почитатели отново ще съпреживеят момента на 16 май следващата година, когато и София ще отбележи 30-годишнината от излизането на Дъ Файнъл Каунтдаун.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна евакуирането на първия конвой с ранени от Източно към Западно Алепо
Започна евакуирането на първия конвой с ранени от Източно към Западно Алепо
Алепо: преломът във войната в Сирия
Алепо: преломът във войната в Сирия