НОВИНИ

Румен Радев: Дебатът за "военен преврат" е нелеп и излишен

Дебатът за евентуален военен преврат е абсолютно нелеп и излишен, каза в Ямбол президентът Румен Радев в отговор на коментар на премиера в събота. Президентът беше Ямбол за празника на община Тунджа.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
12:43, 22.04.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

За обединение и смирение преди наближаващите светли празници призова президентът по повод изказването на премиера, че върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно.

Румен Радев, президент: А смирението означава и човек да не надхвърля собствената си ограда на собственото си понятийно пространство защото много лесно може да настъпи мини. Честта, достойнството и конституционния ред са присъщи на българската армия, но за съжаление не и на българската политика и ако има заплаха за обществения ред и за демокрацията в страна тя не идва от българската армия, а от онези политици и институции, които правят така, че морал и закон все повече да се раздалечават."

Президентът поздрави жителите на община Тунджа за празника им - Деня на Земята. Той посети и част от предприятията в Ямболско.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
87 бомбени детонатора са открити на автогара в Коломбо, Шри Ланка
87 бомбени детонатора са открити на автогара в Коломбо, Шри Ланка
​Извънредна среща в Министерския съвет за цените на тока
​Извънредна среща в Министерския съвет за цените на тока