НОВИНИ

Румен Радев и Илияна Йотова полагат клетва пред Народното събрание

Избраните за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва пред парламента. На церемонията са поканени президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, министър-председателят в оставка Бойко Борисов и министри, членовете на Конституционния съд, висши магистрати, дипломати и духовници. БНТ ще ви направи свидетели и на всичко, свързано с предаването на президентската власт. Ще ви покажем клетвата на новоизбрания държавен. Специалното ни студиото започва в 9:20 часа. Гледайте ни на живо и онлайн на news.bnt.bgСледете нашата страница във Фейсбук - ще се включваме на живо от Народното събрание, където е нашият репортер Диана Тодорова. Ще ви направим свидетели на случващото се в кулоарите и първите политически коментари.

bnt avatar logo
от БНТ
06:05, 19.01.2017
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Представителна гвардейска рота ще посрещне официалните лица пред централния вход на парламента. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, ще прочете решението, с което ЦИК обявява Румен Радев и Илияна Йотова за избрани за президент и вицепрезидент.

Двамата ще положат клетва в присъствието на Негово светейшество патриарх Неофит. В пленарната зала ще прозвучат националният химн и химнът на Обединена Европа. След това президентът Радев ще направи първото си обръщение пред Народното събрание.


БНТ ще ви направи свидетели и на всичко, свързано с предаването на президентската власт. Ще ви покажем клетвата на новоизбрания държавен. Специалното ни студиото започва в 9:20 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангажиментите на новия президент Румен Радев
Ангажиментите на новия президент Румен Радев
За номадството в изкуството
За номадството в изкуството