НОВИНИ

Руският министър на отбраната: Операцията в Сирия върви към приключване

Операцията в Сирия върви към своя край и затова няколко въпроса за бъдещето развитие на страната изискват спешно решение, заяви днес руският министър на отбраната Сергей Шойгу на срещата си с в Тел Авив с израелския министър на отбраната Авигдор Либерман, предаде ТАСС.

руският министър отбраната операцията сирия върви приключване
bnt avatar logo
от БНТ
21:47, 16.10.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Шойгу подчерта, че освен военното и военнотехническото сътрудничество между Русия и Израел като „главен и основен въпрос“ на срещата ще бъде борбата с тероризма и положението в Близкия изток. Руският министър благодари на израелския си колега за личното му участие в Шестата московска конференция по международна сигурност през април т.г. и изрази надежда, че Либерман ще приема поканата и за следващата конференция догодина през април.

Авигдор Либерман заяви, че Израел цени своите отношения с Русия заради „искрения и откровен диалог“. Той изрази увереност, че по този начин може да се решат всички проблеми. „За нас поуките от Втората световна война са много важни. Ние ценим вашето отношение към паметта на всички воювали и загинали по време на Втората световна война“, каза израелският министър, който е роден в Съветския съюз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малтийска блогърка почина, след като колата ѝ беше взривена
Малтийска блогърка почина, след като колата ѝ беше взривена
Кубрат Пулев с травма, може да отложат мача с Джошуа
Кубрат Пулев с травма, може да отложат мача с Джошуа