НОВИНИ

Руският посланик благодари на българите за изразената съпричасност

Посланикът на Русия у нас благодари на българите, подкрепили с телеграми и цветя жителите на Санкт Петербург. Анатолий Макаров още веднъж призова за общи усилия и решителна борба срещу тероризма. Днес на официална церемония в Руското посолство община Карлово дари на руския град Владимир бюст на ген. Николай Столетов.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
18:49, 06.04.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Посланик Анатолий Макаров каза, че в посолството са получени огромен брой телеграми и съболезнователни адреси от българи заради атентата в санктпетербургското метро. Благодари и на хората, донесли и поставили цветя пред посолството в София. Според него това означава, че българите и руснаците са заедно в тежкия момент.

Анатолий Макаров, посланик на Руската федерация в България: "Необходима е съвместна борба с това зло на XX и XXI век. Вече имаше такива проблеми в Германия, Белгия и Англия, за съжаление тези терористични актове продължават и, разбира се, благодаря за думите на съпричастност, но тук е необходима решителна борба с тероризма, обединена борба, и то по-бързо".
;

Посланик Макаров коментира и следизборната ситуация в страната ни.

Анатолий Макаров, посланик на Руската федерация в България: "Аз разчитам, че ще бъде сформиран кабинет, с който активно ще работим. Чакаме формирането му. Бързо ни е нужен председател на Междуправителствената комисия по търговско-икономическо сътрудничество, за да обсъдим по-нататъшните пътища на сътрудничество".

Днес беше сложено началото на честванията на 140-ата година от Освобождението на България. Община Карлово дари на Руското посолство бюст на ген. Николай Столетов, предвождал българското опълчение по време на Руско-турската освободителна война. Той ще бъде поставен в руския град Владимир, където е роден генералът. Бюстът е изработен от известния скулптор Димитър Рашков и е копие на паметник на ген. Столетов в карловското село Столетово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
50 пожара за 3 месеца на територията на Югозападното държавно предприятие
50 пожара за 3 месеца на територията на Югозападното държавно предприятие
Бизнесът изготви индустриална карта на България заради нуждата от кадри
Бизнесът изготви индустриална карта на България заради нуждата от кадри