НОВИНИ

С метода сугестопедия хората са по-уверени в себе си и общуват по-лесно

Какво е да срещнеш случайно на летището Найджъл Кенеди, да го заговориш на английски, след като си учил езика на Шекспир само месец? Сигурността на нашата героиня идва от метода - сугестопедия, който дава един различен, по-бърз и по-лесен начин на обучение.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
22:55, 21.11.2017
Чете се за: 00:42 мин.
Още

С метода Сугестопедия хората са по-уверени в себе си, общуват по-лесно и се чувстват свободни. Именно това помага на Люсияна Крумова да заговори великия цигулар Найджъл Кенеди, който вижда, докато чака полета си.

Люсияна Крумова - журналист : "И се обръщам и му обяснявам... И съм била на последния му концерт за цигулка и гъдулка. И не мога да се сетя как е гъдулка на английски и той ми казва Гъдулка на български."

Интересното в курсовете по сугестопедия е, че участниците в тях не играят себе си, а още в първия час си избират друг образ. Така Гергана Стоянова става не само вещицата Фрида Ривера, но и много известна кокошка.

Гергана Стоянова - актриса: "Накрая на концерта, който изнесохме пред публика моята кокошка много държеше да бъде изядена, но не с някакъв просташки ориз. Тя искаше да бъде сготвена много специално и да я яде само и единствено Леонардо Ди Каприо."

За някои срещата с езика на Шекспир се оказва съдбовна.

Люсияна Крумова - журналист: "В моя курс имаше една дама, която учеше английски, защото беше решила да замине за Америка на екскурзия. Като замина там срещна един българин и това беше любовта на живота ѝ".

Няма граница за тези, които искат да усвоят език с помощта на модерния метод на обучение. Важно е желанието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земята в Петричкото поле пустее
Земята в Петричкото поле пустее
Наложиха запор върху имуществото на Ливиу Драгня за 27 млн. евро
Наложиха запор върху имуществото на Ливиу Драгня за 27 млн. евро