НОВИНИ

Няма промени при кандидатстването за студентски бригади в САЩ

Няма промяна в условията при кандидатстването за студентски бригади в Съединените щати, а организаторите отчитат повече студенти, които искат да изживеят американската мечта. Това стана ясно от изложението, което е част от международния проект "Световно образование". Целта му е да запознае желаещите с първите актуални оферти, преди официалните интервюта с работодателите зад граница. За поредна година най-желаната дестинация категорично е Аляска, следвана от щата Масачузетс.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:47, 21.11.2017
Чете се за: 00:46 мин.
Още

15 студенти, работили в Америка миналото лято, споделяха с часове емоции и спомени с ентусиазирани младежи, за които това преживяване тепърва предстои.

Виолина, студент: Отивайки там, те ще се отдадат 4 месеца само на личностното развитие, на себе си и на това да могат да комуникират със страхотни хора.

Виолина казва, че 4-месечният престой в Щатите помага и за усъвършенстването на езика. Преди всичко обаче студентите отиват там, за да изкарат достатъчно пари да покрият следването си у нас, а след това да покорят Америка.

Александра, студент: Много искам да отида до Щатите да разгледам. Всъщност това ми е основната идея. Да отида там, да изкарам някакви пари и да разгледам след това колкото се може повече.
Петър, студент: Ню Йорк, големият град, да. Общо взето другото може и да почака. - Сам или с приятели ще отидеш? - С приятели, естествено. Защото най-хубавите моменти, трябва да се споделят с най-важните хора.

След като Доналд Тръмп се отказа от намерението си да отмени студентските бригади, сега кандидатстването отново е на ход по старите правила.

Златимир Миланов, ръководител на програмите за културен обмен по проект "Световно образование": Всичко, което се изговори по медиите са само предложения, те не са внесени, не са гласувани, не са взети като решения.

Всеки студент редовно обучение до 28 години, който владее английски език на средно ниво, може да преживее американската си мечта следващото лято.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво крепи едно семейство с 13 деца?
Какво крепи едно семейство с 13 деца?
Повишен интерес към педагогическите специалности във Велико Търново
Повишен интерес към педагогическите специалности във Велико Търново