НОВИНИ

Протест и контрапротест за проблемите с "Натура 2000"

Работният ден за Екоминистреството започна с протест и контрапротест, а поводът е среща между експерти на Европейската комисия с представители на всички заинтересовани страни по проблемите с "Натура 2000".

Цветелина Атанасова
от Цветелина Атанасова
20:34, 21.11.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Като резултат от тези срещи, които се провеждат във всички страни-членки на съюза, ще бъдат изготвени пътни карти за подобряване прилагането на европейското законодателство по опазване на природата. Пред евроекспертите протестиращите изказаха своите тези - едните, че природата в България се унищожава, другите пък настояха, че вниманието към човека и икономиката е по- важно. От Екоминистерството обясниха, че в момента се работи за отстраняване на допуснати неточности в "Натура 2000", но за нов преглед и смисъл не може да се говори.


Георги Пиперков - член на БЛРС: Искаме да има един баланс, който в момента е тотално загубен заради псевдо екологични организации, които налагат рекет, които спират инфраструктурните проекти и унищожават икономиката която и без това не е цветуща. Ние искаме най-сетне да се чуе мнението и на хората, които поне малко мислят за природата. За това, което го е имало до сега, за остане така и за нашите деца. Да не стават циментови корита, да не стават просто само реки с камъни.
Мирослав Калугеров - директор на Дирекция "Национална служба за защита на природата" към МОСВ: Както знаете, не се предвижда изменение на европейското законодателство по отношение на "Натура 2000", ние се стремим към подобряване на неговото прилагане. Т.е. да прилагаме законодателството правилно така, че смисълът на "Натура" да бъде ясно разпознат от всеки и ползите от "Натура 2000" да бъдат осъзнати и използвани.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БЧК набира средства за лечение на пострадалите в катастрофата край с. Микре
БЧК набира средства за лечение на пострадалите в катастрофата край с. Микре
Вратичка в закона лиши от слънце жители на Манастирски ливади
Вратичка в закона лиши от слънце жители на "Манастирски ливади"