Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Над 200 пътни знака са унищожени в Русе през последните месеци

Над 200 пътни знака в Русе са унищожени през последните три месеца. Щетите са за над 5 хиляди лева, които общинската фирма "Комунални дейности" е дала за подмяна на счупени или изтръгнати пътни знаци.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Силва Агопян
20:13, 21.11.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Честа практика е самите шофьори в Русе да налагат правилата за движение като изтръгват пътните знаци. Най-често изчезват тези, които указват предимство или забрана за паркиране, казват от Общинското предприятие "Комунални дейности".

Стамен Савов – управител на Общинско предприятие "Комунални дейности": Въпросът е до възпитанието на самото общество, на самите граждани, което за съжаление, с годините вместо да се вдига пада. Отделно го отдавам и на доста влияния – на алкохол, наркотични вещества, на тийнейджърски трепети".

Изчезналите знаци често водят до абсурдни ситуации, казва Емилиян Каломенски. Признава, че често е влизал в спор със служителите на реда именно заради липсващи табели.

Емилиян Каломенски: Ти не знаеш улицата с предимство ли е, без предимство ли е. Това е най-опасното. Иначе за паркирането пак е опасно до толкова, че могат да те глобят като застанеш на някое място, което не е правилно за паркиране, а няма знак.

Проблем за водачите е и, когато знакът е умишлено завъртян в посока, която не позволява да го видят, което също може да стане причина за катастрофа. Често се посяга и на знаците, които са поставени по новоизградените велоалеи в града.

В квартал "Чародейка" само в периметър от 500 метра екипът ни се натъкна на 3 такива знака, които са съборени на земята. Над 200 лева струва възстановяването на един пътен знак със соларен панел. Затова вече от общината ще ги монтират, като подсилят основите им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха делото срещу 84-те миньори
Отложиха делото срещу 84-те миньори
ЕС с мерки срещу геоблокирането в дигиталния пазар
ЕС с мерки срещу "геоблокирането" в дигиталния пазар