НОВИНИ

САЩ налагат допълнителни санкции на Иран

Съединените щати ще наложат допълнителни санкции на Иран, за да попречат на развитието на ядрената програма на страната. Икономическият натиск върху Техеран ще продължи, докато правителството не смени курса, заяви американският президент Доналд Тръмп.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:03, 23.06.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
По света

По думите Тръмп санкциите се подготвят и се действа в "бързи темпове". Част от рестрикциите ще влязат в сила още от утре.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Всъщност няма да позволим на Иран да има ядрено оръжие. И когато те се съгласят с това ще бъдат една богата държава, ще бъдат толкова щастливи. Аз ще бъдат техният най-добър приятел. Надявам се това да се случи, надявам се, но може и да не се случи.

Преди повече от година САЩ едностранно се оттеглиха от ядреното споразумение с Иран и върна част от санкциите за страната. Това сериозно удари икономиката ѝ. През май тази година Иран също обяви, че се отказва частично от постигнатото споразумение и ще започне да обогатява уран в по-големи от предвиденото в споразумението. Отношенията между Вашингтон и Техеран се обтегнаха още повече след като преди дни Иран свали американски дрон.

;

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е спрял операция срещу Иран 10 мин преди началото, като уточни, че тя е отложена - за сега. Междувременно стана ясно, че планираните масови депортации на нелегални имигранти от САЩ се отлага с две седмици. През това време републиканците и демократите ще трябва да постигнат споразумение за общ закон за миграцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Прага готвят голям протест с искане за оставка на премиера
В Прага готвят голям протест с искане за оставка на премиера
Празник на Тетевенската саламура събра почитатели на рибното ястие
Празник на Тетевенската саламура събра почитатели на рибното ястие