НОВИНИ

Събарят незаконни къщи и павилиони в Столипиново

Поредна акция по събаряне на незаконни къщи и павилиони ще се проведе днес в пловдивския квартал Столипиново. Сградите са били построени без необходимите разрешителни и документи и затова районната администрация в квартал "Източен" е предприела действия по тяхното премахване.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
08:17, 22.05.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

В квартала ще влязат багери, за да съборят 2 къщи и 25 търговски обекта. През последните години наблюденията на районната администрация са, че все повече хора започват да строят незаконни постройки в междублоковите пространства, затова и започва масирана акция по тяхното премахване.

;
Николай Чунчуков, кмет на район "Източен", Пловдив: В тези междублокови пространства нашите наблюдения в последните години са, че жителите на района се опитват да строят незаконно къщи и търговски обекти, но през последните години ние сме издали над 100 такива заповеди. Това е поредната акция по премахване на такива къщи и търговски обекти, тъй като мястото е общинско, теренът не е предназначен за строителство.

Собствениците на тези постройки са ги построили без съответните разрешения и документи, обясни Чунчуков - "на тези постройки мястото им не е тук", коментира той.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви ще са промените, свързани с екотаксите при автомобилите?
Какви ще са промените, свързани с екотаксите при автомобилите?
10-годишната Сара ще участва в олимпиадата по математика в Тайланд
10-годишната Сара ще участва в олимпиадата по математика в Тайланд