НОВИНИ

Съдът отказа предсрочно освобождаване на Будимир Куйович

Осъденият за наркотрафик Будимир Куйович, ще излежи и останалата част от присъдата си, след като Софийският градски съд не уважи искането му за предсрочно осбовождаване. Мотивът на съда е, че черногорският гражданин не се е превъзпитал.

bnt avatar logo
от Васил Детелинов
14:51, 07.08.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
съдът отказа предсрочно освобождаване будимир куйович

През 2010 г. Куйович получи 16 години затвор за ръководство и участие в организирана престъпна група за трафик на наркотици.

След задържането на групата през 2007 г., тогавашният главен секретар на МВР Илия Илиев подаде оставка заради случая. А парламентарна комисия установи, че ръководството на МВР не е покровителствало Куйович.

От присъдата му остават още 4 години и 3 месеца, които той излежава в затворническото общежитие в Казичене.

Андрей Янкулов, прокурор в Софийски градски съд: Следва да се съборазят и всички обстоятелсва, които са свързани с неговата личност. Не може да се остави настрана и престъпната дейност, за която е осъден, защото тя показва и капацитета му за реална промяна по време на някакъв по-кратък от наложения му с присъдата срок на наказание.
Мариела Ачева, адвокат на Будимир Куйович: Не сме съгласни с постановеното решение, тъй като в една демократична страна трябва да се защитават правата на осъдените, което съдът не показа и не прояви зачитане към неговата личност, включително и към заболяването му, с което мога да кажа, че ще подадем жалба пред съответната инстанция. Онкологично е заболяванвето, но не уточнявам.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изкуство върху оризище: Фермери пресъздадоха богиня на красотата
Изкуство върху оризище: Фермери пресъздадоха богиня на красотата
Формират консултативен съвет към МОСВ за качеството на въздуха
Формират консултативен съвет към МОСВ за качеството на въздуха